Ristaffel
Der findes mange variationer af ristaffel, og det består altid af mindst en varm ret med svinekød i karry og ved siden af gerne lidt krydret kylling.
Der er fra få til mange små skåle med lunt og koldt tilbehør, stærk, salt og sødligt.
Ristaffel spises af dybe tallerkner, man lægger ris og kød på tallerknen og uden om det forskellige tilbehør.
Ingredienser til ristaffel
(Ristaffel til 8 pers.)
Ca. 1½ kg nakkefilét
2 løg
2 fed hvidløg
1 rød og 1 grøn peberfrugt
½ dl olie
1 spsk. karry
½-1 tsk. nasi goreng
½ finthakket, rød chili
1 tsk. sambal manis
2 spsk. indonesisk el. kinesisk soja
3-4 dl bouillon
Tilbehør til ristaffel
400 g langkornede ris
1 ds. bambusskud
225 g rejebrød (Go Tan)
200 g rejer
5 bananer
Smør
Hakket, syltet ingefær
Ristede jordnødder el. mandler
Rosiner
Indonesisk el. kinesisk soja
TIP TIL RISTAFFEL
- Indonesisk soja er sødere end kinesisk.
- Sambal manis er krydret chilipasta.
Ristaffel - sådan gør du
Skær kødet i tern eller strimler.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skær peberfrugterne i strimler.
Varm halvdelen af olien i en gryde og svits karryen.
Tilsæt løg og hvidløg og svits, til de begynder at blive bløde.
Hæld resten af olien i gryden og lad det blive varmt.
Svits kødet på alle sider.
Tilsæt peberfrugter, chili, nasi goreng, soja og bouillon.
Lad kødet simre under låg ca. 40 min., til det er mørt, og smag din ristaffel til med krydderierne.
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på posen.
Lad bambusskuddene dryppe af i en sigte og skær dem i strimler.
Rist dem på panden i 1 spsk. olie og krydr med 1 spsk. soja.
Rist hurtigt rejerne i olie ved god varme og krydr med 1 spsk. soja.
Skræl bananerne og del dem på tværs og langs.
Steg dem et par min. på en pande i lidt smør.
Hak ingefæren.
Server tilbehøret i små skåle.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Brændende kærlighed
Kylling i kraftig tomatsovs
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Er du til mormormad?
Så er der 35 klassikere at vælge mellem her - find din favorit...